Hirdetés

A Tesla új videót adott ki melyen látható, hogy milyen erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy autóalkatrészekből lélegeztetőgépeket gyártson. Az Egyesült Államok számos kórházában ugyanis nagy szükségük van most ezekre a gépekre, hogy megkönnyítsék a koronavírus miatt kritikus állapotba került betegek megmentését.

Musk pedig igyekszik segíteni a szükséges felszerelések gyártásával és szállításával. Írtunk már arról, hogy sikerült 1000 lélegeztetőgépet szereznie Kínából a Kalifornia kórházai számára. Illetve a New York-i Gigafactory újbóli megnyitását tervezi, hogy lélegeztetőgépeket készítsenek. Freemontban pedig a Medtronic egészségügyi eszközgyártóval együtt dolgozva fejlesztik a lélegeztetőgépek gyártási technológiáját.

A Tesla nagyon sok BiPAP készüléket vásárolt az elmúlt hetekben, melyeket non-invasive [olyan orvosi beavatkozás, mely nem jár a szervezetbe való behatolással] légzéstámogatásra is használhatnak az intézmények, ezek kiszállításához pedig a logisztikai hálózatukat használják.

A Tesla ma kiadott egy videót erőfeszítéseiről, melyben látható, ahogyan autóalkatrészekből gyártják az eszközöket:

A rövid videóban a Tesla mérnökei szerepelnek, köztük Joseph Mardall, a Tesla mérnöki igazgatója, aki többek között a járművek HVAC [Heating, ventillation, and air conditioning] rendszeréért is felel. Ő mutatja be a Tesla lélegeztetőgépek első prototípusát.

Olyan meglévő alkatrészeket próbálnak használni, amelyeket a Tesla járműveiben alkalmaznak, hogy meggyorsítsák a tervezési és gyártási folyamatot.

Az alábbi ábrán az összes narancssárga alkatrész járműalkatrész

Használnak néhány, a Model 3 HVAC rendszerében található alkatrészt, de láthatunk néhány alapvető Tesla alkatrészt is – például a Model 3 központi kijelzőjét és az infotainment számítógépet:

Miközben ugyan működő prototípusuk már van, nem úgy tűnik, hogy készen állnak a sorozatgyártásra.

A videóban szereplő egyik mérnök azt mondta:

„Még sok tennivalónk van, de minden erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy a betegséggel küzdő embereknek segítsünk.”

Arról nem beszéltek, hogy a tervek szerint mikor lesznek abban a stádiumban, hogy elkezdődhessen a gyártás.

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.