Így nyitotta meg kapuit az első Tesla Store

0

Itt egy remek kis történet arról, hogyan is sikerült Elon Musknak nagy viszontagságok árán megnyitnia az első Tesla üzletet állhatatossága, néhány Tesla szabadalom, és egy vadonatúj Roadster segítségével.

Pete Gruber, a Gruber Motor Company, egy első generációs Tesla Roadsterek restaurálására szakosodott cég tulajdonosa mesélte el ezt a kis történetet. Gruber elmondta, hogy szinte minden korai Roadsternek, különösen a 100-as szériának, rendkívül érdekes háttértörténete van.

Múlt héten pont egy ilyen modellen dolgozott, melynek akkumulátorproblémai voltak, de ezeket könnyen tudta orvosolni. Az érdekesség azonban nem is maga a hiba volt, hanem az a történet, amelyet a tulajdonos, és vele összhangban Elon Musk osztott meg Gruberrel.

A történet még 2007-ben kezdődött, amikor a Tesla alapítói, Martin Eberhard és Marc Terpenning üzlethelyiséget kerestek a Tesla Roadsterek árusítására. Kiszemeltek egy épületet Los Angelesben, a Santa Monica sugárúton, azonban a tulajdonos az ilyenkor bevett szokás szerint utánanézett a cég pénzügyi hátterének és az egyáltalán nem tetszett neki.

Ebben az időben még Eberhard volt a Tesla vezérigazgatója, de Musk, aki a társaság legfőbb finanszírozója volt, egyre inkább bekapcsolódott a napi munkába.

Miután az első próbálkozás sikertelen volt, maga Elon Musk próbálta meggyőzni az ingatlan tulajdonosát. Elvitte neki a Tesla addig benyújtott szabadalmait és azzal próbált lobbizni. Végül Musk kitartásával, a szabadalmakkal és a karizmájával sikerült megegyeznie a helyiség tulajdonosával . 

Így került a Tesla első boltja a Santa Monica sugárút 405. alá. Ami a 2008-as megnyitója óta folyamatosan üzemel.

Az egyezség része volt egy világoszöld Tesla Roadster is, amit Elon Musk személyesen adott át az úrnak. Érdekesség, hogy ekkor még a Roadstert nem lehetett ilyen világos zöld színben kapni, ennek bevezetésére csak 2011-ben került sor, és összesen csak 16 autót festettek ilyenre.

Az úriember pedig még azóta is a Roadster büszke tulajdonosa.

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.