Március 24-től hivatalosan is leáll a fremonti Tesla gyár

0

Szinte követni is alig lehetett a Tesla rögös útját a koronavírussal kapcsolatban az elmúlt napokban, hisz egyik pillanatban még gyárbezárás, majd csökkentett létszámú üzemelés volt a terítéken. Talán 3 óránként változott a helyzet, de szerencsére, Magyarország legnagyobb és legaktívabb Teslás Facebook közösségében a tagok folyamatosan postolják az aktuális történéseket. Így akit kicsit és érdekel a téma, annak erősen ajánlott csatlakozni a Tesla Club Magyarország Facebook csoportunkhoz, hogy naprakész információi legyenek.

Tegnap esti hírként megjelent, hogy a Tesla ott segít ahol tud és felajánlotta ha kell, akkor lélegeztetőgépek gyártására is át tud állni. Azonban a kaliforniai e-autó gyártó hivatalos közleményében bejelentette, hogy március 23. nap végén bezárják a fremonti és a New York-i gyárakat. A nevadai Gigafactory továbbra is folytatja a működést!

„Az elmúlt napokban folyamatosan egyeztettünk a helyi és állami tisztviselőkkel. Továbbra is betartjuk az összes jogi útmutatást és biztonsági irányelvet létesítményeink üzemeltetése érdekében és tiszteletben tartottuk a szövetségi kormány utasításait a működés folytatására. Annak ellenére, hogy minden szükséges óvintézkedést megtettünk, a folyamatos üzemeltetés bizonyos helyeken kihívásokat okozott alkalmazottaink, családtagjaink és a beszállítóink számára.

Ezért úgy döntöttünk, hogy március 23. nap végétől ideiglenesen felfüggesztjük a termelést a fremonti gyárunkban. Az alapműveletek a jármű- és energiaszolgáltatás tekintetében zavartalanul folytatódnak tovább. Valamint a járművek töltési infrastruktúrájának támogatása a helyi, állami és szövetségi hatóságok utasításai szerint zavartalanul üzemelnek. A New York-i gyárunk ideiglenesen felfüggeszti a termelést, kivéve azokat az alkatrészeket és kellékeket melyek a szolgáltatáshoz és az szükséges infrastruktúrához kötelezőek. A többi létesítményünk üzemeltetése zavartalanul működik tovább!

Számos helyen „érintés nélküli szállítást” vezettünk be, így az ügyfeleink továbbra is időben megkapják a megrendelt járműveiket.

A készpénzpozíciónk 2019. negyedik negyedév végén 6,3 milliárd dollár volt, mielőtt a közelmúltban 2,3 milliárd dolláros tőkeemelést hajtottunk végre. Úgy véljük, hogy ez a likviditási szint elegendő a bizonytalanság hosszabb időszakának sikeres navigálásához.”

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!