22 000 euró alatt indulhat az ID.1

0

Egyre több információ érkezik a Volkswagen ID. termékcsalád legújabb tagjáról, ami a kisautó kategóriában kíván majd magának helyet csinálni. A kihívók pedig már most is jelen vannak, elég csak a Fiat 500, vagy a MINI elektromos változatai gondolnunk. Az eddigi információk szerint az ID.1 váltja majd a kínálatban a mostani e-Up!-ot, miután azt nyugdíjazta a vállalat.

A leendő ID.1 méretei tehát egészen jól behatárolhatóak már most, mint ahogyan az is tudható, hogy a MEB padlólemezen alapul majd, mint az ID. család többi tagja is. A pontos technikai adatok még a jövő homályában vannak, de az árról talán már most tudunk valamit, amiről Ralf Brandstätter, a Volkswagen egyik vezetője nyilatkozott:

„Egy olyan elektromos autón dolgozunk, aminek ára 20000 euró alatt lesz.”

A fenti mondat a jelenlegi e-Up! jövőjével kapcsolatos beszélgetés során hangzott el, így vélhetően sikerült meglépni a célként kitűzött árat, de nyilvánvalóan ez csak állami támogatások beszámításával lesz lehetséges. Ennek megfelelően az akkupakk mérete is nagyjából 24 és 36 kWh kapacitásúra várható, biztosítandó a kedvező árat. A Volkswagen tehát okosan tervezte meg az MEB padlólemezt, hiszen, ha valóban ennyire rugalmasan alakítható, az nagyban csökkenti majd a gyártási költségeket. Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!