Škoda ENYAQ: az első tisztán elektromos Škoda SUV

4

Nem vitás, hogy napjaink sláger-formája az SUV, és az elektromos meghajtás fokozatosan, de biztosan veszi majd át a belsőégésű motorok helyét az autóiparban. Ezen irányokra kíván a ŠKODA is reflektálni, ráadásul már nevet is kapott az első tisztán elektromos cseh SUV: Škoda ENYAQ

Tisztán elektromos autója már most is van a Škodának, méghozzá a Citigo e iV, de ezt nyugodtan nevezhetjük egy átcímkézett Volkswagen e-Up!-nak is. Az Enyaq viszont más lesz, itt már jobban érvényesülhet a márka tervezőinek gondolatvilága. Természetesen ez az autó is a VW konszern MEB padlólemezére fog épülni, valamint a névadásban is megmaradtak a Škoda SUV-k nevezéktanában meghatározott Q betűnél (KODIAQ, KAROQ és KAMIQ). Az Enyaq típusnévben az Enya egy ír keresztnevet takar, aminek jelentése: az élet forrása.

Az elektromos Škoda SUV-k neve a jövőben is E betűvel fog kezdődni, utalva erre az angol electric, tehát elektromos szóra. Sajnos semmilyen további információ vagy technikai adat nem ismert, de amint ez változik, rögtön tudatjuk majd olvasóinkkal.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!