Már saját akkucella gyártósorát teszteli a Tesla!

0

Ha valakinek eddig még lettek volna kétségei, hogy a Tesla egy idő után már maga fogja előállítani az autóihoz használt akkupakkokba való cellákat, azoknak is be kell számolnunk a hírről, miszerint a fremonti gyárban már terveznek pilot jelleggel üzemeltetni egy gyártósort, ahol végső soron ezeket a cellákat gyártják majd. Erre a legjobb bizonyíték, hogy a fremonti gyárban elérhető pozíciók között feltűnt a beszédes nevű ‘Pilot Line Production Engineer, Cell Engineering’ lehetőség. A jelenleg itt készülő Tesla Model X és S típusokhoz japánban gyártott cellákat használnak, míg a Model 3-ba a vállalat a Panasonic azon akkumulátorait építi be, amik helyben, Fremontban készülnek, a nevadai Gigafactory 1-ben. Tehát a Tesla eddig sosem gyártott akkucellákat, most úgy tűnik, hogy ez a helyzet megváltozik.

A Tesla ilyen céljait már hónapok óta tudni lehetett, de leginkább csak pletyka szinten. Az egész történet a 2019 februárjában a Maxwell megvásárlásával kezdődött, akkor még csak sejteni lehetett, hogy a Tesla valamire készül. A Maxwell akkoriban mutatta be legújabb fejlesztését, a száraz-elektródát. Ez a megoldás lehetőséget ad arra, hogy a jelenlegi 250 Wh/kg-os energiasűrűséget akár 300 Wh/kg fölé emeljék, vagy akár az 500 Wh/kg-ot elérjék. A cég optimista, ugyanis szerintük a jelenlegi akkumulátorok élettartamát már most is meg tudnák duplázni, továbbá az így gyártott akkuk teljesen kobaltmentesek lennének.

Később egy részvényeseknek tartott eseményen arról is szó esett, hogy a vállalat saját maga venné kézbe a fejlesztéseket! Egy 2020 januári riportban pedig Elon Musk beszélt arról, hogy nagy dolgok várhatóak akkumulátor téren a cégtől! A Tesla talán éppen az új 1,6 millió kilométeres és 20 éves élettartammal bíró akkumulátorát fogja itt tesztelni és gyártani?

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!