Megérkezett a Porsche Taycan Turbo S EPA értékelése is

0

A Porsche Taycan Turbo S is megkapta az EPA hatótáv értékelését, amely nem meglepő módon a Taycan Turbo modellnél is rosszabb hatótávra képes. Az autó 192 mérföldes (309 km) hatótávra lett értékelve annak ellenére, hogy 93 kWh-s akkumulátor csomaggal rendelkezik. Az eredmény azért nem meglepő, mert a Turbo S teljesítménye nagyobb a Turbo teljesítményénél, az akkumulátor méretek azonosak, így következésképpen a hatótáv kevesebb.

Ez az értékelés a Turbo modellhez hasonlóan a legkevésbé hatékony elektromos autók közé sorolja a Turbo S modellt. A Taycan 4S ugyanakkor még nem kapta meg az értékelését, azonban az hatékonyabbra várható mind a 79, mind pedig a 93 kWh-s változatban. A várható hatékonyság mellett a kisebb akkumulátorral rendelkező Taycan 4S kaphat hasonló értékelést, mint a Turbo S.

Ahogyan mindig elmondjuk, az EPA értékelést a gyártók általában túl alacsonynak tartják, a legtöbb esetben az eredménye jóval alacsonyabb, mint a WLTP értékelés. Érdemes ezeket az értékeket a helyén kezelni, a valóságban a hatótáv rengeteg változótól függ, és nagy mértékben eltérhet a felhasználás módjának megfelelően.

A számok alapján az EPA a legkisebb hatótávot adó szabvány, de a tulajdonosok tapasztalatai alapján talán ez a legrealisztikusabb.