Olcsó és új? – Nem átverés – JAC E S2

0

Ha megfizethető árú elektromos autó vásárlásán gondolkodunk, akkor nagy valószínűséggel egy 5-7 éves, talán már olcsónak nevezhető, de nem kevés kilométeres kocsi képe jelenik meg a szemünk előtt. Esetleg azt a lehetőséget is fontolóra vesszük, hogy talán jobban járnánk anyagilag, ha külföldről hoznánk be egy e-autót.

Amíg a hagyományos gyártók (VW, Nissan, Renault, Kia, Hyundai) nem gyártanak kellően nagy számban középkategóriás akkumulátoros autókat, hogy egyre olcsóbbak legyenek, addig ezt a piaci rést kihasználva már meg is jelentek a kínaiak. Már többször szóba hoztuk az MG ZS-t, amely nagy sikert arat az Egyesült Királyságban, a napokban pedig hírt adtunk a JAC E S4 Európai premierjéről is, mely a napokban futó Bécsi Autoshow-n mutatkozott be. Ennek kis testvére már kapható és megvásárolható a magyar-osztrák határtól mindössze 30 kilométerre.

A JAC E S2 a maga 4,1 méterével, magas üléspozíciójával a kis SUV-ok táborába tartozik (a külső méretei szinte megegyeznek a Hyundai Konával). Az autót egy 115 lóerős és 270 Nm nyomatékú motor mozgatja. Ezzel nem fogjuk feltépni az aszfaltot, de a villanymotor kedvező karaktere (azonnal leadja a nyomatékát), és a kocsi viszonylag alacsony súlya miatt (1460 kg) a mindennapi közlekedéshez elegendő ez a teljesítmény. Jó hír, hogy 40 kWh-s folyadékhűtéses akkumulátorral látták el az autót, amivel a WLTP ciklusban mért hatótávja 275 km. 

Az S2-őt egyaránt tölthetjük egyenárammal és váltóárammal is. Egy tipikus 15%-ról 80%-ra való töltés előbbin maximum 50 perc, utóbbin (például otthon 6,6 kW-os töltőről) 5 óra. A töltőnyílás az autó orrán helyezkedik el, látszik, hogy figyeltek a részletekre.

A kocsi belsejében egy színes, 8”-os kijelző jeleníti meg az infotainment rendszert. Az eszközre tükrözhetjük a mobilunk tartalmát is (Mirrorlink), akár Androidot, akár iPhone-t használunk. Az extra listán külön-külön bepipálhatjuk még a 360 fokos kamerarendszert, ülésfűtést, kulcs nélküli indítást, könnyűfém felniket és a piros varrással díszített sportos bőrülést is.

Az autó bruttó vételára a helyi kedvezmények igénybevétele után már 10 millió forint alá is befér (29.490 Euro), aki pedig lízingelni szeretné, az rögtön kalkulálhat magának ajánlatot, amit a Raiffeisen bank biztosít. A gyártó 3 év / 100.000 km garanciát vállal az e-autóra, amely bruttó 468 Euroért 5 évre is kiterjeszthető.

Egy nagy előnye van még a JAC E S2-nek a sok-sok konkurenciával szemben: a vásárlók számára 3 hét szállítási időt vállalnak.

Szerintetek lehet sikere egy ilyen autónak a magyar piacon? Miért?

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!