A francia autógyártó megerősítette, hogy a közeledő brüsszeli Motor Show-n debütál az új plug-in hybrid Citroen C5 Aircoss-t. 

Hirdetés

Az újdonsült modell szén-dioxid kibocsájtása 39 gramm lesz kilométerenként, és a száz kilométerre jutó fogyasztása körülbelül 1.7 liter körül alakul majd. Azonban figyelembe kell venni, hogy ez a lenyűgöző adat egy átlag, amitől normál használat mellett jócskán el lehet térni, az akkumulátor töltöttségétől függően.

A hatékony hajtáson kívül a Citroen azt mondja, hogy ez lesz ebben a kategóriájában a legpraktikusabb belsővel rendelkező jármű. Három különállóan csúsztatható, dönthető hátsó ülés lesz benne, ami az SUV szegmensben kimagasló 460-600 literes csomagtartót eredményez. A gyár továbbá a belső égésű autóban már elérhető kényelmi funkciókkal is felszereli, mint a hidraulikus felfüggesztés (Progressive Hydraulic Cushion) a különösen kényelmes haladás érdekében, és komfort ülésekkel (Advanced Comfort seats), hogy komfortérzet teljes legyen.

Az autó ára átszámítva nagyjából 13.7 millió forintról indul, a vásárlók külföldön már elő rendelhetik, és már 2020 első felében át is lehet venni őket. Itthon 2020 nyarától láthatjuk majd az utakon. Tisztán elektromosan körülbelül 49 kilométert tud megtenni egyetlen feltöltéssel.

Az új C5 a Citroen jövőbeli tervének egyik úttörője, 2023 végére azt szeretnék, hogy a modellek 80%-a hybrid vagy elektromos legyen 2025 végére pedig azt, hogy minden modellből lehetőség legyen tisztán elektromos változatot vásárolni. A cég 6 új villanyosított modellt ígér erre az évre és ebből a C5 Aircross az első. Ezután pedig minden évben kifognak jönni legalább egy villany vagy hybrid járművel.

Mivel a PSA csoport, melynek a Citroen kulcsfontosságú tagja nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy minél inkább környezetbarát legyen így eléggé elkezdték nyomni az elektromos autókat. A csoporton belül már megjelent a Peugot 5008 és a Grandland X SUV modellekből is hybrid változat, tavaly pedig bejelentették az e-208-at és a Corsa tisztán elektromos változatát.

Közben a csoport prémium márkája a DS Automobiles, a luxus DS7 Crossback SUV-ből készített hybrid változatot. Az év végén pedig megjelenik egy villany változat a sokkal kisebb DS3 Crossback SUV-ból is.