A Tesla szomszédságában is jól fogy a Ford Mach-E

0

Mikor a Ford bejelentette a vadonatúj tisztán elektromos Mustang Mach-E modellét az eseményt a Tesla délkaliforniai design centere mellett tartották. Most pedig egy Ford kereskedés 8 mérföldre a Tesla főhadiszállástól, Palo Altóban, Kaliforniában bezsebelt 40 foglalást és akár a több mint 100 megrendelése is meglehet.

A kereskedés tulajdonosa így vélekedik: „A piac megérett, most már készen áll a Teslán kívül másra is.” A kereskedés vezetője, Steve Fuentes is hasonlóan nyilatkozott a Detroit Free Press-nek:

„Mostanra több mint 100 foglalásunk van. A Mustang Mach-E rendkívül pozitív visszajelzéseket kapott. Ez a jármű gyökeres változást fog hozni.”

Egyesek úgy gondolják ez csak a Ford trükkje, hogy a Tesla közelében róla beszéljenek. Bár ez a vidék amúgy is fontos EV eladások szempontjából. A Mustang Mach-E novemberi leleplezéséről, ami a Tesla szomszédságában volt, Bill Ford a cég elnöke elismerte, hogy: „Ugyan tényleg közel volt, de ez csupán a véletlen szüleménye.”. Felmerült egy kérdés is, hogy Elon Musk hogyan reagálhat a helyszínválasztásra, erre annyit válaszolt csak, hogy: „Nem láttam, itt van a közönségben?”

Másnap Elon Musk tweetelt:

„Gratulálok a Mach E-hez! A fenttartható/elektromos autók a jövő! Izgatottan láttam a Ford bejelentését, ez más autógyártókat is arra fog ösztönözni, hogy ők is villanyautókat készítsenek.”

A bejelentés után közzétett felmérés szerint az érdeklődés a Tesla Model Y és a Ford Mustang Mach-E iránt ugyan akkora volt, Kaliforniában.

A héten, a Ford megerősítette, hogy minden 2021-es modellt lefoglaltak már. Érdekesség, hogy a modellek 80%-át a nagyobb kapacitású akkumulátorral kérték, ami egy feltöltéssel több, mint 300 mérföldet tud. A Detroit Free Press szerint az új Ford a Teslára is hatással lesz.

Egy előrendelő így nyilatkozott: „Szeretem a Tesla ötletét, de nem bízom benne. Vettem egy Chevrolet Bolt-ot de nem volt túl megnyerő. Most egy Camry hybridet vezetek és imádom. Ez az új járgány pedig a feleségem 2017-es Dodge Jurney-jét fogja leváltani.”