Novemberben is a Tesla Model 3 volt a favorit Európában

0

2019 az elektromos autók éve volt! Legalábbis nyugodtan nyugtázhatjuk így az elmúlt évet, hisz novemberben a harmadik legjobb hónapot könyvelhették el a gyártók a hálózatról tölthető modelljeikkel. Várhatóan a december még ennél is erősebb eladásokkal zárta az elmúlt évet.

Az EV Sales Blog legutolsó adatai szerint novemberben 55.033 darab külső hálózatról tölthető elektromos vagy plug-in hibrid modell talált gazdára. 44%-kal több mint 2018 novemberében, ezzel pedig 4,6%-ra nőtt az e-autók piaci részesedése az öreg kontinensen novemberben!

A BEV értékesítése 23%-al nőtt az előző év azonos időszakához képest, míg a PHEV modellek értékesítése 80%-al nőtt 2018 novemberéhez képest!

2019 november 30-ig összesen 486.250 darab hálózatról tölthető modell talált gazdára Európában, melynek piaci részesedésük 3,3%-ra emelkedett.

Hatalmas különbséggel, továbbra is a legkeresettebb modell Európában a Tesla Model 3, ami nem csoda! A 11 hónap alatt 73.041 darab talált gazdára Európában!

Az első húsz helyen a következő modellek állnak:

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!