A belsőégésű autók világában teljesen megszokott, ha egy sorozat-gyártott modellből elkészül egy teljesítményre kihegyezett verzió is, ami az élményfaktoron túl az adott márka hozzáértését és a típusban rejlő lehetőségeket prezentálja.

Hirdetés

A Volkswagen esetében ez a GTI, ami csak a belsőégésű modellek sajátja. De mi lesz az e-autókkal? Varsányi Péter kiváló írása is rámutat arra, hogy mennyi sok lehetőség van ezen járművek “reszelgetésére”! Nos, Autocar magazin szerint az ID. Csalàd esetében már van is döntés a Volkswagennél: GTX lesz az ilyen kivitelek típusjelzése! Elmondásuk alapján az értesülés alapja egy magas rangú VW vezetőtől eredeztethető, aki szerint a megfelelő típusjelölések levédetése is már megtörtént! A fejlesztések pedig már folynak a Braunschweig-béli Kutatási és Fejlesztési (R&D) részlegen.

A GTX jelölésben az X jelentené az összkerék meghajtást és 2021 elejétől jelennének meg az első GTX variánsok! Ám itt nem áll meg a dolog, ugyanis szintén lesz R kivitel is az elektromos modellekből, várhatóan ezekből az autókból lesz kifacsarva az összes lehetséges teljesítmény! A mezei ès a tuning (GTX, R) kivitelek természetesen külsőleg is különbözni fognak majd egymástól, ahogyan az manapság is megfigyelhető!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/