Daimler – az elektromos autók miatt lesz a tízezres leépítés

0

Az Audi után a Daimler is lépett, és egy közleményben jelentette be, hogy az elektromos autókra való átállás miatt kénytelenek megválni több ezer dolgozótól.

A Reuters riportja szerint a Daimler legalább 10 ezer dolgozótól válik meg, ami a harmadik negyedévben kimutatott 304,680 alkalmazott 3 százaléka. Tervük, hogy 2022-re az előttük álló kihívások kezelésére szeretnék magukat áramvonalasabbá tenni.

A Daimler a következő közleményt adta ki: „Az autóipar történelme legnagyobb átalakulásán megy keresztül. A szénsemleges átállás komoly beruházásokat követel, és éppen ezért jelentettük be november közepén innovációs, befektetési és versenyképességi programunkat. Ennek része, hogy a személyi költségeket 1,4 milliárd euróval csökkentsük 2022-ig, és hogy többek között a menedzseri pozíciók 10 százalékát megszüntessük.”

Véleményünk szerint nehezen hibáztathatóak emiatt a hálózatról tölthető autók, hisz ezek a nagyobb piacokon csak a kínálat pár százalékát teszik ki, sokkal inkább azt tartanánk az oknak, hogy a hagyományos autókra csökken a kereslet, főleg Kínában, amelyre igencsak támaszkodik a Daimler.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!