Hirdetés

Az autógyártók lassan ráébrednek, amit mi már mondunk egy ideje: a jövő az elektromos meghajtásé. Hogy azt az elektromos motort akkumulátorok, vagy éppen más technológia táplálja, az mellékes. A lényeg, hogy a belsőégésű motoroknak szép lassan leáldozik pár éven/évtizeden belül végleg.
A Tesla például pontosan tudja ezt és mivel gyakorlatilag ők indították útjára újra a 90-es években elhalt e-autós lázat, az előnyök jelenleg behozhatatlannak tűnik. Az európai nagy múltú gyártók már megkezdték a munkát a hátrány ledogozására, de az Egyesült Államok hagyományos autóipara, élen a General Motorssal, még csak most kezdi el az első lépéseket.
De legalább már elindultak valamerre, mégpedig nagyon dicséretes irányban, hiszen az LG Chemmel közösen 50-50% tulajdonrésszel Ohióban megépítik a maguk akkumulátorgyárát, aminek a beruházás költsége 2,3 milliárd USD lesz várhatóan.

Az előzetes tervek szerint éves szinten 30 GWh akkumulátorkapacitást tudna előállítani. Ha egy átlagos akkupakkko 50 kWh kapacitásúnak veszünk, akkor ez a mennyiség évente 300-600ezer elektromos autóhoz lenne elég. Az új gyár az Ohio északkeleti részén fekvő Lordstown mellett lesz. Az új gyár közel 1100 új munkahelyet fog teremteni, melynek alapkőletétele már jövőre megtörténhet, a gyártás pedig 2022-ben indulhat meg teljes gőzzel!

Az LG Chemnek nem ez lesz az első amerikai érdekeltsége, hiszen Michiganben már most is van egy lítium-ion cellákat gyártó üzeme.

Hirdetés

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/