Drezda is besegít az ID.3 gyártásába!

0

Mint azt már minden, az ID család iránt érdeklődő olvasónk tudhatja, a típus gyártása november 4-én indult be a Volkswagen zwickaui üzemében. A megnyitón jelen volt Angela Merkel Szövetségi Kancellár és Herbert Diess is a márka részéről.

A Volkswagen adatai szerint Zwickau a világ egyik leginkább automatizált autógyára lesz, a kocsikat 1700 robot és 500-nál is több automata szállító egység mozgósításával szerelik össze. De még ez a géppark sem lesz elég, hogy a Volkswagen kivitelezze nagyszabású terveit, melynek értelmében 2029-re 60-féle tisztán elektromos és 70-féle plug-in hibridet kívánnak a piacon látni, természetesen ezek a számok a konszern összes márkájára együtt értendő. Talán ezért is döntöttek úgy, hogy segítségül hívják a drezdai Gläserne Manufaktur segítségét, ami szintén a Volkswagen gyáregysége és talán úgy ismerik sokan, mint a VW üvegpalotája, ahol a robotizált autóátadó is van, valamint a gyártási folyamatokon is lehetősége van a látogatóknak szervezett keretek között részt venni.

A drezdai üzem tehát szép és látványos is, ám a termelési kapacitása nem igazán nagy. Jelenleg még e-Golfok készülnek itt, éves szinten nagyjából 1300 darab. Az itt elkészülő autók ráadásul készre szerelt karosszériaelemekből építkeznek, hiszen külön ilyen üzem nincsen Drezdában.

A Volkswagen sajtónyilatkozata értelmében 2020 őszétől indulna itt az ID.3-ak gyártása, természetesen a gyártói kapacitás jelentős megnövelése mellett. A munkaerővel és annak szakképesítésével sem lesz gond, hiszen a már most is ott készülő e-Golf gyártása jelentős tapasztalatot adott.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!