Az iNext lesz az első olyan tisztán elektromos BMW, ami egy teljesen új platformra épül. Ez a platform egyszerre adhat helyet a benzin- és dízelmotoroknak, a plug-in hibrid és a tisztán elektromos hajtásláncnak is.

Hirdetés

A bajorok korábban belengették a 700 kilométeres hatótávot egyetlen töltéssel, majd ezt 600 kilométerre csökkentették, azonban az Auto Express úgy tudja, hogy a WLTP szerint 579 kilométeres hatótávval debütálhat az elektromos SUV.

Úgy tudni, hogy az iNext-be kerülő akkumulátor kapacitása akár a 120 kWh-t is elérheti, ami jelentős ugrás a manapság megszokott 70-100 kWh kapacitású modellekhez képest. Továbbá az iNext fedélzetén debütál az BMW eddigi legfejlettebb félautomata vezetési rendszere.

A nemrég publikált fotókon az iNext valahol az X5 környékén helyezkedhet el méretben, az sem lenne meglepő, ha a sorozatgyártott változat már iX5 néven gördülne le a gyártósorról. Meglátjuk, az biztos, hogy még pár évet várnunk kell az új modell érkezésére.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/