A tavasszal bemutatkozott e-tron kis testvér, a Q4 nagy érdeklődés mellett fedte fel magát Genfben.

Hirdetés

Az autó alapesetben is Quattro lesz, hiszen mindkét tengelyt elektromos motor fog hajtani, míg a jármű maga a konszern MEB padlólemezér épül majd! A hátsó motor 150 kW (310 Nm nyomaték), míg az első 75 kW (150 Nm nyomaték) teljesítménnyel hatja majd meg a tengelyeket, az összesített rendszerteljesítmény tehát 225 kW. A 0-100 km/h gyorsulás 6,2 másodperc alatt elérhető. Az akkupakk mérete 82 kWh, aminek segítségével 450 km (WLTP) hatótáv teljesíthető. A kiváló hatótáv elérésében olyan tényezők lesznek a Q4 segítségére, mint a 0,28-as légellenállási tényező, a hőszivattyús fűtés, vagy a folyadék-alapú hőmenedzsment! Villámtöltés tekintetében 125 kW a maximálisan fogadható töltési teljesítmény, így nulláról 80%-ra közel 30 perc alatt feltölthető az akkupakk.

Külsőre a Q4 e-tron egy kompakt kategóriás SUV lesz, az alábbi méretekkel:

  • Hosszúság: 4.59 méter
  • Szélesség: 1.9 méter
  • Magasság: 1,61 méter
  • Tengelytáv: 2.77 méter

Azóta az is kiderült, hol fogják ezt a kiválónak ígérkező SUV-t gyártani: Zwickauban! A téma iránt érdeklődőknek ismerős lehet a név, a Volkswagen Konszern igen komoly összegek csoportosított át ide, hogy felkészítse a gyárat olyan elektromos modellek számára, mint a Seat El-Born, vagy a Volkswagen ID.3!

“A platformépítés ilyen módon történő megosztása teszi lehetővé a jövőben nagy volumenben gyártandó elektromos modellek nagy mennyiségben történő és nagy hatékonyságú előállítását.”

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/