Érkezhet a tisztán elektromos BMW i5 és az iX1

0

A BMW-nek semmilyen más tisztán elektromos modellje nincs az i3-ason kívül. Sőt, az i3 gyártása is megszűnik, és nem fog a helyébe lépni semmi. A BMW egyetlen másik igazi „i” modellje az i8-as sem teljesen elektromos, hanem egy nagyon drága plug-in hibrid sportautó.

A német autógyártó többi elektromos modellje csak belső égésű motorral szerelt hibrid változat, például az 530e (5. sorozat plug-in változata), a 330e (3. sorozat plug-in változata) és a BMW X5 40e. Sajnos ezen járművek egyike sem kínál túl nagy tisztán elektromos hatótávot. Továbbá a BMW elektromos modelljeinek értékesítése az Egyesült Államokban olyan mértékben visszaesett, hogy az autógyártó már nem tesz említést az EV eladási számokról, hanem csak százalékos csökkenést közöl az előző évhez képest.

A BMW Blog legfrissebb hírei szerint a gyártó hivatalosan is zöld utat kapott tisztán elektromos 5-ös és X1-es sorozat gyártásához. A hírek vegyesek arról, hogy ezek az autók valóban piacra kerülhetnek-e, bár a gazdasággal és tőzsdével foglalkozó német újság Handelsblatt megerősítette az állításokat.

A két közelgő EV már részét képezi a BMW azon törekvéseinek, hogy 2023-ig legalább 12 új, teljesen elektromos autót adjanak ki. A BMW egyébként minden sorozatát tervezi villamosítani.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!