Már az utakon tesztelik az ID.Crozz SUV-t

0

Napjaink egyik húzóiránya az SUV forma, így a Volkswagen sem hagyhatta ki legújabb termékcsaládjának palettájáról. Az ID. termékcsalád a Volkswagen tisztán elektromos jövőjének képviselője, így a figyelem különösen nagy ezeken a modelleken.
Az ID.Crozz lesz tehát a család SUV tagja, de sajnos sokat még nem tudunk róla egyelőre. A tanulmányautó Magyarországon is már megtekinthető volt az idei AMTS egyik standján márciusban:

„Az ID. CROZZa padlólemezében elhelyezett, 83 kilowattóra kapacitású lítiumion-akkumulátortelepnek köszönhető – a gyári mérések alapján – akár 500 kilométert is képes megtenni egyhuzamban, ha lemerülünk, gyorstöltővel 30 perc alatt 80 százalékos töltöttséget is elérhetünk.
A prototípus meghajtásáról két elektromos motor gondoskodik: a hátsó tengelynél egy 150 kW (204 LE), elöl pedig egy 75 kW (102 LE) teljesítményű erőforrás dolgozik. A 225 kw (306 LE) rendszerteljesítményű ID. CROZZ alapesetben hátsókerék-hajtású, de szükség esetén egy elektronikus „kardántengely” a másodperc tört része alatt elosztja a nyomatékot az első és a hátsó kerekek között. A jármű terepen, vagy havas, csúszós útfelületen természetesen állandó összkerékhajtással is képes haladni. Az akkumulátortelep és a két elektromotor ideális elhelyezése alacsony súlypontot és optimális súlyelosztást (48/52) eredményez. Az elektronikusan szabályozott lengéscsillapítással és az új fejlesztésű felfüggesztéssel együtt mindez a Golf GTI-hez mérhető stabilitást és kezelhetőséget biztosít.”

A tesztelése is már zajlik a típusnak, legalábbis az alábbi, Motor1 magazin weboldalán megjelent fotók tanulsága szerint:

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!