2030 után csak tisztán elektromos autókat gyárt a MINI

0

Még csak most mutatkozott be a MINI első, tisztán elektromos modellje, de a tulajdonos BMW-nek már meg is vannak a tervei a márkával. Hasonlóan a Mercedes-Benz által birtokolt SMART-hoz (ami szintén csak elektromos modelleket árusít 2019 április 1-től), a BMW a MINI-nek szánja ezt a szerepkört!

SMART EQ, a Mercedes-Benz MINI-je

Erről Peter Schwarzenbauer, a MINI-ért felelős vezető (Member of the Board of Management of BMW responsible for Mini) beszélt az Autoexpres magazinnak.
„A MINI számára az első lépés a plug-in hibrid Countryman volt az elektromosítás útján és a vártnál sokkan jobban szerepel, így alátámasztva azt, hogy az elektromosítás a megfelelő jövő a MINI számára…Lépésről lépésre a teljes MINI felhozatalt elektromosítjuk majd.”

MINI Countryman

Schwarzenbauert igen komolyan meglepte az elektromos MINI iránti kereslet, „ilyet még sosem láttunk”. Talán éppen ezért a vezetőség zöld utat adott egy újabb elektromos modellnek, ami pletykák szerint MINI Rocketman néven láthat majd napvilágot!

A Rocketman Kínában készülne majd, de globális modellnek szánják és születéséről egy magas rangú BMW vezető is elkottyantotta magát már.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!