Csupán két napja mutatta be a BMW Csoport a világhírű MINI elektromos változatát, ami a MINI Cooper SE nevet kapta. A gyártó elmondása szerint már több, mint 40ezer ember jelezte érdeklődését az autó iránt.

Ezek nem konkrét rendelések még, de nagy valószínűséggel aki elmegy és megnézi, az venni is fog egyet belőle.

Az autó előállítása az oxfordi gyárban történik majd 2019 novemberétől, míg az első autók kiszállítása 2020 első negyedévétől indul. Mivel az elektromos és a belsőégésű motorral szerelt MINI ugyanarra a háromajtós alvázra épül, így mindkét típus egy gyártósoron készül. Első körben Németország, Anglia, Franciaország, Hollandia, Svédország és Norvégia kap majd az elkészült autókból.
Németországban a kedvezmények után 32 500 eurótól hazavihető egy ilyen elektromos csoda! A 135 kW-os elektromos motor a BMW i3s-ből érkezik, míg a 32,6 kWh-s akkupakk celláit a CATL szállítja majd, a Samsung SDI cellái helyett.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]