Még májusban írt arról Gaben, hogy a BMW egy komolyabb kapacitásnövelést tervez plug-in hibridjeinek akkumulátoraiban. Nos, aki egy kiváló plug-in hibridre várt, ami a BMW gondozásában érkezik, annak van egy jó hírük: megéri kivárni az új BMW X5 xDrive45e-t!

Hirdetés


Az csak egy dolog, hogy külsőleg az éppen aktuális, legújabb változatot kapja meg a vásárló, de a hajtásláncban lesz az igazi finomság! Mint minden plug-in hibrid esetében, itt is a tisztán megtehető hatótáv és az ezt lehetővé tevő nagyfeszültségű akkupakk mérete a kérdés. Az új X5 pedig itt villant egy nagyot, hiszen az előd xDrive40e 9,2 kWh-s akkupakkja helyett itt már egy 24 kWh-s teljesít szolgálatot, ami ha belegondolunk egy első-generációs Nissan Leafben volt, ám ott más nem segítette a továbbjutást! Az európai tesztek alapján közel 80 km-es, tisztán elektromos hatótávra is képes így az új X5.


De nézzük meg alaposabban is, miből építkezik a hajtáslánc: a belsőégésű motor egy 3.0 literes, V6 benzinmotor, 286 LE-vel, amihez tárul szegődik a 112 LE-s elektromos motor is, összekötve egy 8 sebességes automataváltóval. A rendszerteljesítmény így 394 LE és 443 Nm nyomaték.


Aki egy ilyet szeretne a garázsában tudni, annak csupán idén nyár végéig kell várnia.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/