Az elektromos repülőgépek felé tekint a Tesla?

0

Sokszor bebizonyosodott már, ha Elon Musk valamiről beszélni kezd a nyilvánosság előtt, az előbb vagy utóbb kézzelfogható formában ölt alakot. Ezért is érdekes az, hogy Musk látja a potenciált az elektromos repülőgépekben és azok közel 5 éven belüli térhódításában.

Több ilyen projekt is fut már a világban, többek között a Siemens és a Magnus együttműködésében megalkotott eFusion, melynek meghajtása 260 kW teljesítménnyel bír, csupán 50 kg-os súly mellett. Ezek végső megállapítása eddig mindig ugyanaz lett: az akkumulátortechnológia még nem elég fejlett egy ilyen kaliberű meghajtás tartós energiaellátására!


Ám Elon Musk már sokszor pedzegette a lehetőségét annak, hogy a rakéták kivételével minden szállítási módot el lehetne látni elektromos meghajtással is. Ezen a hétvégén pedig egy neki címzett tweetet válaszolt meg, amiben már csak pár évet említ, mint céldátumot ahhoz, hogy elegendő energiával láthassanak el akár egy elektromos meghajtású repülőgépet is.

Musk szerint a hagyományos kerozin energiasűrűsége ma még jobb, mint a lítium-ion akkumulátoroké, viszont az elektromos meghajtás sokkal hatékonyabban működik, az elektromos motorok súlyáról nem is beszélve. Meglátása szerint egy 400 Wh/kg-os adat már több, mint a kerozinból kinyerhető energia, ráadásul napjaink cellái már közelítenek a 300 Wh/kg-hoz!

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!