50 ezer e-autó töltőt telepítenek Londonban 2025-ig

0

Sadiq Khan London polgármestere egy merész ötlettel állt elő a minap, melyben bemutatta legújabb tervét. A polgármester fő célja, hogy 2025-ig a városban 50.000 darab e-autó töltő települjön. London vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy 2030-ig nulla kibocsátású közlekedési város legyen!

London levegője nemcsak rossz, hanem gyilkos, évente kilencezer ember hal meg emiatt. A gyerekektől a felnőttekig a legkülönbözőbb betegségeket okozza a szennyezett levegő, ezért döntöttünk a világ legszigorúbb károsanyag-kibocsátási rendszere mellett – indokolt Sadiq Khan polgármester.

A terv célja, hogy kiküszöbölje az olyan akadályokat, melyek lassítják a város EV fejlődési ütemét. Becslések szerint 20 ezerről 2025-re több mint 330 ezerre nőhet az e-autók száma Londonban ezzel pedig elindulhat az „elektromos autók forradalma”.

A Transport for London már el is kezdte a töltők telepítését szerte a városban, a jelenlegi 300 töltési pontot szeretnék 2020 végéig közel 3500 darabra növelni. De, sokkal többre lesz szükség ahhoz, hogy a város elérje az infrastrukturális célokat, és 2025-re közel 36.000 – 51.000 töltő települhessen.  A városvezetés pedig további ösztönzőket vet be, hogy a legtöbb töltőt a cégek telepítsék. Viszont további támogatásokat is bevetnek ha arra kerülne sor.

A terv még olyan aggodalmakra is rávilágít, hogy mi lesz akkor ha az EV-k túlságosan megterhelik a hálózatot, „A nemzeti hálózat és a helyi elosztóhálózatok által szolgáltatott bizonyítékok azt sugallják, hogy ezek az aggodalmak egy intelligens hálózatba kapcsolással és okos-töltőkkel hatékonyan leküzdhető.”

Budapest mikor juthat el erre a szintre? Írd meg kommentben!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!