Németország a legnagyobb e-autós piac az EU-ban!

0

Az európai autógyártókat tömörítő szövetség, az ACEA (European Automobile Manufacturers Association) felmérése szerint 2019 első három hónapjában Norvégia volt az az európai ország, ahol a legtöbb e-autót értékesítették. A második helyen kevéssel lemaradva jött Németország, ám úgy tűnik, az április eladási adatok felforgatják a helyezéseket.

Kedvenc német elemzőnk, Matthias Schmidt szorgosan gyűjtötte áprilisban is a számokat, amikből kirajzolódik egy németországi első hely. Jöjjenek tehát Matthias úr számai, amiben már az április is benne van:

Németország – több, mint 30ezer
Norvégia – kevesebb, mint 30ezer
Franciaország – kevesebb, mint 20ezer
UK – nagyjából 18ezer
Hollandia – 12.500
Svédország – 12.500

A jó hír a Twitteren is megjelent:

Ezen adatok alapján tehát elmondható, hogy Németország a legnagyobb e-autós piac, ám azt látni kell, hogy Norvégia és Németország területe, valamint lakossága nem hasonló méretű. Ha az autóállomány összetételét nézzük, továbbra is a skandináv ország vezet, ahol közel 50%-os már az elektromos autók aránya a belsőégésűekhez képest.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!