Még friss a Tesla azon bejelentése, miszerint önvezető rendszerének hardveres elemeit gyártásba küldi, amik utána Autopilot Hardware 3.0 formában állnak össze egyetlen működő rendszerré.
Sok Tesla tulajdonos várja már ezt az újdonságot, hiszen a korábban vásárolt autók is felszerelhetőek lesznek a szükséges hardverrel és szoftverrel. De csak azon Tesla tulajdonosok számíthatnak erre a frissítésre, akik vásárláskor megrendelték a “Full Self-Driving” szoftvercsomagot az autóhoz. Fizetni ezért nekik nem is kell, ingyenesen adja nekik azt majd a Tesla.
Az Autopilot 3.0 segítségével a jármű már gyakorlatilag tényleg önvezetővé tud válni, köszönhetően az új mesterséges intelligencia chipnek (vagy ahogyan ők hívják: neural net accelerator). Bár azt fontos tudni, hogy a jogi szabályozás továbbra sem tisztázott még, így nem kell mozgó autóban alvó Tesla tulajdonosokra számítani.
Tavaly Pete Bannon, a Tesla chip architektúrákért felelős vezetőjének nyilatkozta szerint minden erőfeszítésükkel azon lesznek, hogy 2019 első negyedévére megkezdhessék az Autopilot 3.0 hardvereleminek gyártását. Nos, úgy tűnik ezek az erőfeszítések sikeresek voltak, hiszen a Tesla megerősítette a komponensek gyártásának megkezdését:

„A Tesla jelentős előrehaladást ért el önvezető szoftverének és hardverének fejlesztésében, beleértve az FSD számítógépünket is, amely már gyártás alatt áll és lehetővé teszi a teljes önvezetést, jövőbeni szoftverfrissítéseken keresztül.”

Pár napja pedig már azzal is büszkélkedhetett a gyártó, hogy április 19-én be is tudják mutatni a a rendszer képességeit a nagyközönségnek is, webcast közvetítésen keresztül:

“Az elkövetkezendő hetekben és hónapokban számos nagyon izgalmas fejlesztéssel fogadjuk a befektetőket Palo Alto-i székhelyünkön, elsőként április 19-i reggelén, hogy alaposabban is bemutathassuk önvezető technológiánkat és terveinket a közeljövőre.
A meghívott befektetőknek lehetősége lesz tesztvezetésen keresztül első kézből megtapasztalni az Autopilot szoftverének lehetőségeit, beleértve az aktív fejlesztés alatt álló funkciókat is. A befektetők közvetlenül az Elon Musktól, a mérnökigazgató Stuart Bowers-től, a hardvermérnök igazgató Pete Bannon-tól, valamint az AI igazgató Andrej Karpathy-tól kérdezhetnek.”

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/