Európán átívelő akkufejlesztési projekt készül

0

A Northvolt már többször is szerepelt nálunk, kik célja igazán dicséretes: Európában szeretnének európai (svéd) cégként egy saját akkumulátorgyárat, ami a Tesla hasonló létesítményéhez hasonlóan képes éves szinten GWh-ban mérhető akkukapacitást gyártani. Az eddig megjelent Northvolt cikkek ide kattintva tekinthetők meg.

Ez a Northvolt fogott most össze a Volkswagennel, aminek kézzelfogható eredménye is lesz hamarosan: az European Battery Union (EBU) Consortium.
„Hét európai uniós tagállam kutatói és iparági partnerei csatlakoznak az Európai Akkumulátor Unió konzorciumához. Az átfogó kutatási együttműködés a nyersanyag-termeléstől az akkumulátorcellák gyártási folyamatáig terjed, beleértve az újrahasznosítást. A kutatási tevékenységek középpontjában a fenntartható, éghajlatbarát és versenyképes akkumulátorcellák előállítását lehetővé tevő növényi technológiák fejlesztése és tervezése áll az Európai Unióban.”

A Northvolt egyébként már a saját gyár építésénél tart. Ha beindul a gyártás, kezdetben évi 8 GWh gyártói kapacitást valósítanának meg, míg a gyár teljes, 2023-as elkészülése után már 32 GWh-t terveznek gyártani.

Regisztrálj az új fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. Regisztrálj még ma! “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!