Rivian R1T, az elektromos offroader – videó

0

A Rivian R1T és R1S modellekről még március elején postoltunk két videót, ahol téli körülmények között tesztelték. A cég szerint mind a két modelljük olyan erős képességekkel rendelkezik, hogy szinte bárhol megállják a helyüket.

Eddig csak közúti és havas tesztvideókat láthattunk. Most viszont, a Rivian egy kicsit tovább merészkedett! Sziklás, saras, igazi offroad terepre vitték ki az elektromos pickupot szemléltetve, hogy ennek az elektromos járgánynak nem számít semmi!

Az R1T, a cég 5 üléses elektromos pickupja. A tengelyenként elhelyezett két motor 147 kW teljesítményt prezentál, ám a leadott teljesítmény mértékét a vezető szabályozhatja 300-562 kW között. Az akkumulátorok kapacitása viszont választható lesz: 105 kWh, 135 kWh és 180 kWh mértékben.  A Rivian értelmezésében ezek az akkumulátorok rendre 370, 480, vagy 640 km hatótávot biztosítanak a járműnek! Ekkor akkumulátorokhoz töltő is kell, a gyártó 160 kW-os villámtöltésről beszél az autó esetében, míg a fedélzeti töltő 11 kW-os lesz.