Egyre többen vesznek Volvo e-buszt

0

Európa szerte egyre több város és szervezet jelzi a Volvónak, hogy szeretnének a 7900-as széria elektromos változatából vásárolni. Sok előny szól mellette, többek között az, hogy ez egy valódi méretű busz, amiben elfér 80 utas. De az sem egy utolsó tény, hogy ezen szériából csiszolgatja a Volvo a világ első önvezető e-buszát, ami valóban a teljes méretű buszok kategóriájában indul.

A holland Leiden város Arriva nevű közlekedési hivatala most 5 ilyen Volvo buszt rendelt magának, ami egy 2018 júliusában indult, 23 darabos ütemezett e-busz beszerzés része. A töltőinfrastruktúrát az ABB szállítja, ahogyan a 7900-as sorozat önvezető buszainak is. Az első öt busz megérkezése után rögtön munkába is állítja azokat az Arriva, ennek tervezett időpontja pedig idén augusztus. A buszok karbantartását a Volvo intézi, fix havidíj ellenében.

De a Birmingham Airport szintén 6 db Volvo 7900-as elektromos buszt szeretne vásárolni és azokat munkába állítani 2019 novemberére. Ezek a buszok ingyenes utasszállító járatok lennének a reptér parkolója és a terminálok között. A megrendelt buszokat elsősorban két, nagy teljesítményű villámtöltő szolgálja majd ki, de további, kisebb teljesítményű töltők is megtalálhatóak majd a buszok szolgálati telephelyén.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!