Közös platformot gyárthat az elektromos autók számára a Daimler és a BMW

0

A hónap elején jelentette be a Daimler és a BMW, hogy költségcsökkentési okokból közösen fejlesztenek vezetéstámogató- és önvezető rendszereket. Azonban most úgy tűnik, hogy ennél többről is szó lehet!

A német Sueddeutsche Zeitung úgy tudja, hogy a két vállalat már megkezdte a tárgyalásokat az elektromos autók által használt platformok közös fejlesztésével kapcsolatban. Ezzel a lépéssel pedig a két ősi rivális hatalmas összegeket takaríthat meg, mintegy 7 milliárd eurónyi kutatási- és fejlesztési költséget spórolhatnának meg.

A lap információi szerint a Daimler és a BMW több közös platform fejlesztését sem tartja kizártnak. A kompakt- és a közepes méretű modellekhez készülő architektúrák elsősorban elektromos-meghajtású autók számára készülnének. Viszont a belsőégésű motorokat is támogatnák, nyitva hagyva ezzel a kaput a ráépülő hibrid modellek érkezése előtt.

Mivel hivatalosan még nem erősítették meg az értesüléseket, érdemes azokat némi fenntartással kezelni. Azonban a nemrég kötött megállapodás fényében egyáltalán nem lepődnénk meg ha megvalósítanák a közös platform létrehozását!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!