Jelentős növekedést ért el a magyarországi zöld rendszámok száma februárban

0

A tavaly októberi rekord után kicsit visszavett a tempóból a zöld rendszám terjedése, azonban az utóbbi pár hónapos stagnálás után újra elindult a növekedés.

A lenti táblázatban látni, hogy február 28-ig 10.658 darab zöld rendszámot adtak ki, azaz 622 darab környezetkímélő autó kapott ilyen megkülönböztető plakettet februárban.

Múlt hónapban pedig ismét elindult a növekedés, ugyanis 282 darab tisztán elektromos autót helyeztek forgalomba Magyarországon. Ezáltal pedig a második legjobb hónapot könyvelhetjük el.

A tisztán elektromos modellek aránya maradt 44%, ellenben a plug-in hibrid modellekkel. Januárban 28-28% volt az 5P és az 5N gépkocsik aránya, februárban ez jócskán megváltozott, ugyanis egy százalékot hasítottak a növelt hatótávú külső töltésű hibrid elektromos autók a képzeletbeli tortából.

Ide kattintva megtalálható, hogy mely tisztán elektromos autókat lehet ma Magyarországon megvásárolni állami támogatással.

Regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/