Szeptembertől elindulhat a Teslák gyártása Kínában

0

Pár napja jött a hír, hogy kínai bankkölcsönnel gyorsítaná a Tesla a Gigafactory 3 munkálatait. Ezzel pedig egy új lökést kaphat a Tesla, hiszen megnyílik előtte a világ legnagyobb autópiaca és mivel helyben készülnek az oda szánt modellek, így a költségeken is faraghat a kaliforniai e-autó gyár. 2018 elején, amikor Elon Musk megállapodott a kínai kormányzattal a gyár nyitásáról, két évet jósolt az első legyártott autó érkezéséig és tovább 3 évet a gyártás teljes felfuttatására. A csúcsüzemben évi 500 000 autót kíván a Tesla legyártani a 3. Gigafactory-ban, elsősorban a helyi piacra. Azonban az idei év második felétől ha teljes gőzzel nem is, de részlegesen már megkezdheti működését a Tesla harmadik üzeme. Az építkezés és így a termelés felfuttatása azért is égető, mert a Kína és az USA közötti kereskedelmi háború okozta drágulás (jelenleg 40%-os a büntetővám az amerikai importált autókra) látványos visszaesést okozott már eddig is a Tesla számaiban!

Most pedig felröppent a nagy hír, hogy a sanghaji Gigafactory 3-ban már 2019 szeptemberétől elkezdődhet az autók összeszerelése. Az első körben a karosszéria műhely, festő műhely és az összeszerelő műhely építését fejeznék be. Majd jövő márciusára készülne el a belsőtér, hajtáslánc és az elektromos motor összeszerelő egység.

Ha az építkezés a fenti ütemterv szerint alakul, akkor rekorder lenne az iparágban, hisz csak idén januártól indult a gyár építése.

Ide kattintva csatlakozzatok a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/