A BYD átadta az 50 ezredik elektromos buszát

0

A BYD az első tisztán elektromos buszát kilenc évvel ezelőtt, 2010-ben adta át. Akkoriban a K9 jelzésű busz Changsha-ban készült.

Majd az 50 ezredik tisztán elektromos busz pedig január 18-án hagyta el a BYD hangzhou-i gyárát és egyenesen Spanyolország felé vette útját. Kilenc év alatt több mint 50 ezer tisztán elektromos busz nagy szó, ezen buszok többsége világszerte több mint 300 városban róják az utakat emissziómentesen. Természetesen ezek többsége Kínában található.

„A BYD büszkélkedhet a világ legnagyobb elektromos buszválasztékával, és egy olyan ügyfélkörrel, amely világszerte 300 városban már megtalálható. A Spanyolországba exportált K9UB tisztán elektromos busz egy teljesen új stílusú, 80 személy szállítására alkalmas jármű. Spanyolország legnagyobb 12 méteres elektromos busza a TUBASA helyi társasághoz került, és várhatóan tavasszal Badajoz városában kezdi meg az útját.

A BYD 2017-ben lépett be Spanyolország elektromos buszszektorába, és jelenleg különböző városokban, például Valencia, Saint Cugat, Badalona és Badajoz-ban szállítja az utasokat. Eddig a BYD az egyetlen olyan kínai vállalat, amely sikeresen lépett be a spanyol elektromos buszpiacra.”

Emellett a BYD fokozatosan bővítette a nemzetközi ügyfélkörét is, ezáltal 2013-ban az első 35 tisztán elektromos buszát az amszterdami Schiphol repülőtérre exportálta. Később pedig Londonba, Los Angelesbe és a Sydney repülőtérre is eljutottak az elektromos buszok.

 

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!