Az ország, ahol Európa első ilyen villámtöltőjét átadták, meglepő módon nem Norvégia. Persze azért nem mentek messzire, hiszen Dániában üzemelték be azt a töltőt, ami 100 darab átlagos háztartási “konnektor” teljesítményével tudja tölteni az arra alkalmas autókat!

A dániai Nyborg és környékén élő Audi e-tron tulajdonosok most jóleső érzéssel indulhatnak el a töltő felé, hiszen jelenleg ez a legnagyobb töltőteljesítményt fogadni képes elektromos autó! De persze nem sokáig marad ez így, hiszen érkezik majd a Porsche Taycan, ami aztán tényleg neki tud majd lendülni, ha ekkora teljesítménnyel találkozik!
Mint sok más Ionity töltő, ez az oszlop is 150 kW-os korlátozással került beüzemelésre és most döntöttek úgy az üzemeltetők, hogy jöhet az “upgrade” és vele együtt a 350 kW-os teljesítmény! Az alábbi térképen az Ionity töltők jelenlegi helyzete látható! A fekete a működő, míg a fehér a már építés alatt álló töltőket mutatja!

Az Ionity hálózatról és a töltők jelenlegi pontos számáról ide kattintva olvashat további információkat minden kedves olvasónk!

Keresel egy helyet, ahol elmondhatod amit gondolsz? Ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/