Újabb eredmény a napelemes e-autóknál!

0

Az angol Fully Charged videói már nálunk is sokszor szerepeltek és mostani videójukban sem kell csalódnunk. Egyik szerkesztőjük gondolt egyet és felkereste a német Sono Motors munkatársait, akik 2012 óta dolgoznak az elektromos autó és a napelem életképes párosításán.
A hamarosan elérhető Sion modelljük különlegessége az, hogy minden egyenes felületet befedtek napelemekkel, amik egy nap alatt közel 30 km-el tudják megnövelni az alapból 250 km valós hatótávot. Az autóban egy 35 kWh-s akkucsomag található, ami egy 120 kW teljesítményű elektromos motor hajt meg, 290 Nm nyomaték mellett. Csatlakozó bementek tekintetében CCS és Type2 áll rendelkezésre, ráadásul az Sion már felkészülten érkezik az okoshálózatok (V2G) és az e-autók (V2V) egymás közti töltését biztosító szabványok kezelésére.

Belül tágas helyet és lehajtható üléseket találunk, amik igény esetén egy kisteherautóvá varázsolhatják a Siont. További jó dolgok, hogy egyrészt igény esetén egy kisebb utánfutó is az autó mögé köthető, másrészt pedig egy 3kW-os kimenet is van az autón, így szükség esetén az autó powerbank-ként is tud üzemelni.

[vc_video link=”https://youtu.be/wLZKdkgB85k” align=”center”]

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!