Elérhető a CCS adapter a Model S és X típusokhoz február 1-től

0

Jó érzés tudni, hogy a Tesla hivatalosan is kiad majd egy adaptert, amivel a Model S és X tulajdonsok ki tudják majd használni Európában az egyre nagyobb számban megjelenő, ultragyors villámtöltőket!

A napokban hivatalosan is megjelent az az információ, hogy minden olyan vásárló, aki február 1-e után adja le rendelését európai Model S, vagy Model X típusra, annak a Tesla elérhetővé tett az autóhoz egy olyan CCS adaptert, amivel majd ezeket az autókat is lehetséges lesz nagy teljesítményű villámtöltővel energiához juttatni. Ráadásul ezzel az adapterrel teljesen ki lehet használni az autó  azon képességét, hogy a lehető legnagyobb, 120 kW teljesítménnyel tölthessen.

Gyári Tesla CHAdeMO adapter, várhatóan a CCS is hasonlóan fog kinézni.

Ez azért is igazán remek hír, hiszen Európában már 4 olyan hálózat is üzemel, amik ultragyors villámtöltőket üzemeltetnek. Ezen szolgáltatókban az a közös, hogy mindegyikük kínálatában 100 és 350 kW közötti teljesítményű villámtöltők találhatóak.

Mi is készítettünk ezekről egy összefoglaló cikket, amit ajánlunk minden érdeklődő figyelmébe! Európában minden Teslán csak a Type2 bemenet található meg, mint alapértelmezés, kivéve a Model 3, aminek esetében alapból is megtalálható a CCS csatlakozó. Visszatérve az adapterre, sajnos az még a külföldi sajtó előtt sem tiszta, hogy akkor most alapból jár-e az adapter az autókhoz, vagy utólagosan kell megvásárolni? Az biztos, hogy lesz még erről információ, amint tudható biztos, rögtön közöljük!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!