A HUBER+SUHNER vállalat által szállított folyadékhűtéses kábelek számos 150 és 350 kW teljesítményű villámtöltőn megtalálhatóak ám a múlt héten egy potenciális veszélyforrás miatt minden olyan töltőt lekapcsoltak, amin ezek a kábelek teljesítettek szolgálatot.

Szerencsére a problémát feltárták és az összes villámtöltő üzemel, amit ezért kapcsoltak le korábban. Olyan érintett hálózatok töltői ezek, mint az Ionity, Electrify America, vagy a Fastned. A probléma okáról az alábbi közleményt adta ki a HUBER+SUHNER:

“A probléma egy tesztkörnyezetben jelentkezett, Németországban, ahol rövidzárlat történt egy HUBER + SUHNER hűtésű nagy teljesítményű töltőkábel kapcsán. A rövidzárlat a dugóban történt, senki sem sérült meg ebben az esemény kapcsán. A szóban forgó termék egy első generációs prototípus.
A termékek üzembiztonsága kiemelten fontos a HUBER + SUHNER számára. Bár a kiszállított termékek megfelelnek a szükséges szabványoknak, a HUBER + SUHNER az érintett ügyfelekkel együtt ellenőrzi a nagy teljesítményű töltőrendszerek pontos működési feltételeit. Ezzel a vállalat azt kívánja biztosítani, hogy a továbbiakban fejlesztendő termékek teljes mértékben megfeleljenek a követelményeknek.
Óvintézkedésként a HUBER + SUHNER azt ajánlotta ügyfeleinek, hogy a tesztek befejezéséig függesszék fel az összes nagy teljesítményű töltőállomás működését.”