A cég új BMW i nevű modellcsaládjába tartozó i3 modell prototípusát (a BMW i8 modell prototípusával együtt) a 2011-es frankfurti autókiállításon mutatta be a gyártó. A gyártása pedig 2013 szeptemberében kezdődött.

Azóta eltelt pár év, és eladtak nem kevés i3-at, további tisztán elektromos modellt pedig még nem dobtak a piacra. Azonban Stefan Juraschek a BMW elektromos hajtásláncokat fejlesztő részlegének alelnöke szerint, köszönik, jól vannak! Nincs szó lemaradásról!

Az alelnök a BMW hivatalos honlapjának adott egy interjút, melyben hosszasan kitért az elektromos hajtásláncokra, meg persze arra is, hogy mennyire van felkészülve a gyártó a használatukra. Határozottan cáfolta azt a hírt, mely szerint a bajor gyártó lassan vette-e fel a ritmust ezen a területen, majd hozzátette, hogy az i sorozattal valóságos úttörőnek számítottak ebben az ágazatban. Elmondta azt is, hogy már számos elektromos és plug-in hibrid modellt kínálnak az ügyfeleiknek.

[ads_pro_ad_space id=”10″ max_width=”” delay=”” padding_top=”” attachment=”” crop=”” if_empty=”” custom_image=”” powered=”” show_ids=””][/ads_pro_ad_space]

A vezető kiemelte, hogy 2018-ban a külső forrásból tölthető autóik száma átlépte a 100 ezres határt, ami 50%-os növekedést jelentett az előző évhez képest. Idén pedig hasonló növekedésre számítanak, ugyanis a 3-as sorozat és az X5 idén érkező PHEV változatai tovább bővítik majd a modellek listáját, mely 2025-re akár 13 tagúra is hízhat. Továbbá fokozatosan érkeznek majd a tisztán elektromos meghajtású modellek is a kínálatba. Ezek száma pedig a 25-öt elérheti!

[ads_pro_ad_space id=”6″ max_width=”” delay=”” padding_top=”” attachment=”” crop=”” if_empty=”” custom_image=”” powered=”” show_ids=””][/ads_pro_ad_space]

Juraschek tovább folytatta az ötödik-generációs elektromos hajtásrendszerükről is, amely jelenleg még fejlesztés alatt áll. A moduláris kialakításnak köszönhetően az egész autó méretezhető lesz, azaz a mérnököknek könnyebb dolga lesz az egyes modellek igényeihez igazodni. Az akkumulátoroknál is moduláris kialakítást kívánnak alkalmazni, a blokkokra szedett telepek még nagyobb teret és minden eddiginél rugalmasabb munkavégzést engedélyeznek.

A 2020-ban debütáló iX3 fedélzetén pedig egy teljesen új rendszer jelenik meg, melynek előnye, hogy a váltó, a villanymotor és az elektronika már egyetlen integrált alkatrésznek minősül. Ezáltal pedig még kisebb helyen elfér és még könnyebb lesz.

Érdekelnek a hírek, érdekességek a BMW és a Mini világából? Esetleg ilyen autót szeretnél venni, de még sok a kérdésed? Vagy már megvetted?
Segítenél másoknak? Tanácsokat adnál? Kérdeznél?
Jó helyen jársz, Magyarország BMW, Mini Elektromos és Plug-in hibrid Autós Club Facebook csoportjában mindenre megkapod a választ! Ide kattintva csatlakozz most!

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]