A Volkswagen április 23-án délután leplezte le Franciaországban a saját fejlesztésű elektromos autóját, ami a Pikes Peak-i hegyi versenyre szánnak. A megépítésre szánt idő nagyon rövid volt, a tisztán elektromos modell gyorsabb mint egy Forma-1-es versenyautó. Végsebességet egyelőre nem mondott a gyártó, ám arra fény derült, hogy a 0-100-as gyorsulás 2.25 másodperc alatt zajlik le.

A szédületes gyorsulást a 680 lóerős összteljesítményt és 650 Nm-es nyomatékot biztosító teljes egészében elektromos hajtáslánc teszi lehetővé, na meg az, hogy az autó súlya mindössze 1100 kilogrammban lett meghatározva. A tisztán elektromos meghajtású elektromos autó pedig sok ember tetszését elnyerte, a Volkswagen ID. R pedig már rászolgált a legjobb jelzőkre.

A prototípust két alkalommal koronázták meg, mint az “Év versenyautóját”: a német Auto Bild Motorsport szaklap és az angol BBC Top Gear autós magazinja ítélte oda a díjat. A két tekintélyes és nagy példányszámú magazin elismerése a pályán elért sikeres évet zárja.

[ads_pro_ad_space id=”10″ max_width=”” delay=”” padding_top=”” attachment=”” crop=”” if_empty=”” custom_image=”” powered=”” show_ids=””][/ads_pro_ad_space]

Az ID. R az ID. család előfutára, amelyet a Volkswagen 2019-ben vezet majd be.

Sven Smeets, a Volkswagen Motorsport igazgatója így nyilatkozott: “Az ID. R-el két célt kívántunk elérni. Az egyik egy új rekord felállítása a Pikes Peak versenyen, a másik pedig, hogy megmutassuk, hogy mennyire dinamikus az elektromos hajtás.” Az igazgató a díjat az Essen-i autószalonon rendezett hivatalos gálán vette át az Auto Bild Motorsport képviselőjétől.

“Messze meghaladtuk a várakozásainkat és a verseny történetében az eddigi leggyorsabb feljutást értük el a Pikes Peak-en. A díjaknak nagyon örülünk, ezzel elismerte erőfeszítésünket a két népszerű magazin Németországban és  Nagy Britanniában, hogy az ID. R-t az “Év versenyautójává” koronázták.” – tette hozzá az igazgató.

[ads_pro_ad_space id=”6″ max_width=”” delay=”” padding_top=”” attachment=”” crop=”” if_empty=”” custom_image=”” powered=”” show_ids=””][/ads_pro_ad_space]

Érdekelnek a hírek, érdekességek a Volkswagen és az Audi világából? Esetleg ilyen autót szeretnél venni, de még sok a kérdésed? Vagy már megvetted?
Segítenél másoknak? Tanácsokat adnál? Kérdeznél?
Jó helyen jársz, Magyarország Volkswagen, Audi Elektromos és Plug-in hibrid Autós Club Facebook csoportjában mindenre megkapod a választ! Ide kattintva csatlakozz most!

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]