Hirdetés

Lassan itt az év vége, de az e-tron csak nem akar még megérkezni a kereskedésekbe. Egy mostani sajtóértesülés szerint nem is fog mostanában…

Az Audi első saját fejlesztésű elektromos autója úgy tűnik, nem tud megérkezni majd a kereskedésekbe a beharangozott határidőre.

[ads_pro_ad_space id=”10″ max_width=”” delay=”” padding_top=”” attachment=”” crop=”” if_empty=”” custom_image=”” powered=”” show_ids=””][/ads_pro_ad_space]

Ha lehet hinni az electrive magazin értesüléseinek, akkor a típusengedélyekkel lesz a problémája a gyártónak. Így a kiszállítások is késéssel indulhatnak majd, ami érthetően nem tetszik sok megrendelőjüknek. Sajnos azóta egy Audis szóvivő is megerősítette a csúszást:“Az első Audi e-tron kiszállítások várhatóan 2019 elején kezdődhetnek csak meg.”

A problémák már október közepén körvonalazódtak, amiről a Bild am Sonntag is beszámolt akkor. Az újság többhetes, esetleg hónapos csúszást jósolt már akkor is.
A német közlekedési hatóság (Federal Motor Transport Authority – KBA) szerint komoly szoftveres problémák vannak az autóval, így arra nem tudják jóváhagyásukat adni ebben az állapotban. További információkért a gyártóhoz irányították az electrive munkatársát, aki meg is kérdezte erről az Audit.

[ads_pro_ad_space id=”6″ max_width=”” delay=”” padding_top=”” attachment=”” crop=”” if_empty=”” custom_image=”” powered=”” show_ids=””][/ads_pro_ad_space]

A válasz azonban nem igazán egyértelmű: Az Audi szerint ugyanis a hibátlan felhasználói élmény érdekében túl korai verziójú szoftvereket telepítettek az e-tronok fedélzeti rendszereibe, amik a hatóságok állásfoglalása alapján nem megfelelőek. Amint ezek a szoftveres gondok megoldódnak, azonnal indulhatnak az értékesítések. Ám az értékesítők képzése Münchenben addig is folyamatos!
Az ügy azért kényelmetlen, mert már közel 15 ezren tették le a 2000 eurós foglalót, ráadásul az Audi vonatkozó szabályzata szerint ha 2019 január végig nem történik meg a kiszállítás, egyes feltételek megváltozhatnak. A gyártó elmondása szerint mielőbb felveszik majd ezen ügyfelekkel a kapcsolatot, hogy mindenkinek kedvező megoldást találhassanak.

Érdekelnek a hírek, érdekességek a Volkswagen és az Audi világából? Esetleg ilyen autót szeretnél venni, de még sok a kérdésed? Vagy már megvetted?
Segítenél másoknak? Tanácsokat adnál? Kérdeznél?
Jó helyen jársz, Magyarország Volkswagen, Audi Elektromos és Plug-in hibrid Autós Club Facebook csoportjában mindenre megkapod a választ! Ide kattintva csatlakozz most!

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]