Feltűntek az első Volkswagen I.D. elektromos modellek

0

Sokan már csak legyintenek ha az elektromos Volkswagen nevét olvassák. Most azonban minden megváltozhat!

A Volkswagen először a Los Angeles Motor Show keretein belül mutatta be egyszerre az első három tanulmányautóját az I.D. családból (I.D. concept, I.D. Crozz és kisbusz I.D. Buzz). Ekkor még nem tudták, hogy mi lesz a legkisebb I.D. concept neve, azonban augusztusban egy Berlinben rendezett, The Digital Transformation of Volkswagen nevű rendezvényen Michael Jost (VW head of strategy) megemlítette az érkező autó nevét, ami a Neo nevet kaphatja. Az autó első prototípusa még 2016-ban, a Paris Motor Show-n debütált, nem kis csodálkozást kiváltva. Akkor senki nem is gondolta, hogy ilyen formában megvalósulhat az autó, pedig úgy néz ki, hogy komolyabb változtatások nélkül fog megjelenni a sorozat-gyártott modell! Klaus Bischof azonban elmondta, hogy méretben kicsit nagyobb lesz a végleges autó, valamint kicsit átdolgozzák az első részt, a gyalogosvédelem miatt. A csúszó oldalsó ajtók hagyományos ajtókra cserélődnek, ez lesz a műszerfalba húzódó kormánykerék sorsa is és lesz B oszlop.

[ads_pro_ad_space id=”10″ max_width=”” delay=”” padding_top=”” attachment=”” crop=”” if_empty=”” custom_image=”” powered=”” show_ids=””][/ads_pro_ad_space]

Az biztos, hogy az autó a nemrég bemutatott MEB padlólemezre fog épülni, aminek az egyik legjobb tulajdonsága, hogy rendkívül széles skálán méretre igazítható, így sok típushoz lehet ugyanazt a padlólemezt használni. Az akkumulátorok a padlólemezben fognak elhelyezkedni és 48kWh-tól kezdődően akár a 110 kWh-s akkumulátorcsomagnak is lesz benne hely, 7,9, vagy 12 modullal ellátva, típustól függően.
Nézzük a jelenlegi információk alapján tudható I.D. NEO kiviteleket.

  • Alapáras kivitel, 330 km (WLTP) hatótávval, köszönhetően a 48 kWh-s akkumulátornak. Az alapár valahol 25 ezer Euró környékén várható.
  • A közepes kivitel már erősebb motort és nagyobb akkumulátorokat fog kapni, de pontos szám a kapacitásra nincs még. Ami tudható, az a hatótáv: 450 km.
  • Ez lesz az a modell, ami maximálisan ki fogja majd használni az MEB padlólemez minden, a NEO-ra szabott lehetőségét. A hatótáv itt már igen kecsegtető, 600 km.

A képek láttán pedig egyre inkább úgy tűnik, hogy a Volkswagen tényleg elkötelezett az elektromosítás iránt. Ezen képeket Dél-Afrikában sikerült lencsevégre kapni, ahol a VW tesztvezetéssel egybekötött marketing szellőztetést tartott a média főbb szereplőinek.

[ads_pro_ad_space id=”6″ max_width=”” delay=”” padding_top=”” attachment=”” crop=”” if_empty=”” custom_image=”” powered=”” show_ids=””][/ads_pro_ad_space]

A tisztán elektromos Volkswagent Theo Calitz-nak sikerült megcsípni Fokváros partjainál.

Több mint valószínű, hogy hamarosan újabb részletek derülnek ki a jelenleg teljesen álcafóliával takart I.D. NEO-ról.

Érdekelnek a hírek, érdekességek a Volkswagen és az Audi világából? Esetleg ilyen autót szeretnél venni, de még sok a kérdésed? Vagy már megvetted?
Segítenél másoknak? Tanácsokat adnál? Kérdeznél?
Jó helyen jársz, Magyarország Volkswagen, Audi Elektromos és Plug-in hibrid Autós Club Facebook csoportjában mindenre megkapod a választ! Ide kattintva csatlakozz most!

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!