Üzemel Székesfehérvár első háromkaros villámtöltője

0

Idén március elején fogadta el Székesfehérvár Közgyűlése azt a javaslatot, mely a városi elektromos töltőoszlopok telepítéséről szólt.

Székesfehérváron jelenleg csak kettő CHAdeMO töltő található a városban, melyek feltétellel használhatóak. Az egyik villámtöltő a Városfejlesztési Kft udvarán (8000 Székesfehérvár, Irányi Dániel u. 4. – csak nyitvatartási időben használható), a másik pedig a Nissan Ugrics és Szabó Kft. kereskedése parkolójában található (8000 Székesfehérvár, Szent Flórián krt. 9. – csak nyitvatartási időben használható és CSAK Nissan típusú járműveknek). Az európai szabványoknak megfelelő CCS csatlakozós villámtöltésért azonban Veszprémig vagy Budapestig kellett egészen autóznunk. Sok esetben ez nagyon kellemetlen volt, ugyanis Budapest és a Balaton között egyedül egy veszprémi kitérővel lehetett CCS csatlakozós autót tölteni.

Egészen máig!

[ads_pro_ad_space id=”10″ max_width=”” delay=”” padding_top=”” attachment=”” crop=”” if_empty=”” custom_image=”” powered=”” show_ids=””][/ads_pro_ad_space]

Tegnap az E.ON beüzemelte a háromkaros villámtöltőjét a Gáz utcában, az Alba Regia Sportcsarnok előtti parkolóban. A töltő egy DBT Compact 50, mely fix CCS és CHAdeMO kábellel rendelkezik (50kW), azonban a Type2 (22kW) kábelt az autósnak kell biztosítani hogy tölthessen.

A menüben egyelőre még nincs magyar nyelv, később ez változhat. A töltést a villámtöltő jobb oldalán található érintőképernyős kijelzővel indíthatjuk. Először ki kell választani a megfelelő csatlakozót, majd csatlakoztatni kell az elektromos autóhoz. Type2 esetében is előbb kiválasztjuk, hogy a Type2-vel szeretnénk tölteni és utána engedi csak rádugni a saját kábelünket.

A kijelzőn látni az aktuális töltöttséget, sebességet és az áttöltött mennyiséget is!

[ads_pro_ad_space id=”6″ max_width=”” delay=”” padding_top=”” attachment=”” crop=”” if_empty=”” custom_image=”” powered=”” show_ids=””][/ads_pro_ad_space]

További nagyszerű hír, hogy az E.ON bekapcsolta a 22kW-os AC gyorstöltőit is szerte a városban.

  • Székesfehérvár, Béke tér
  • Székesfehérvár, József Attila u 7.
  • Székesfehérvár, Ybl lakótelep
  • Székesfehérvár, Rácz u. 1.

Az e-Mobi Nonprofit Kft. gyorstöltőivel már Székesfehérvár is büszkén felkerülhet az e-autósok térképére. A Karácsonyi Ünnepek közeledtével pedig mindenki elindulhat rokonlátogatóba, Székesfehérváron nyugodtan megállhat tölteni. A Királyok városára már igazán ráfért egy háromkaros éjjel-nappal elérhető villámtöltő!

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!