Óriási rekordot ért el a tisztán elektromos autók mennyisége Magyarországon

0

Októberi statisztikánkban már pedzegettem, hogy rekord gyorsasággal fog emelkedni a kiadott zöld rendszámok mennyisége Magyarországon. Eltelt egy hónap, a Belügyminisztérium Kommunikációs Főosztálya pedig ismét rekord gyorsasággal küldte meg a friss és ropogós statisztikai adatokat.

2015 szeptember eleje lehetett mikor a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium bejelentette a zöld rendszámot a környezetkímélő gépkocsikhoz, szeptember 10-től pedig már igényelhetni is lehetett a megkülönböztető palettát. Akkor még sokat nem lehetett tudni a zöld rendszámhoz párosítandó kedvezményekről és nagyon kevés érintettje is volt az új rendszám bevezetésének. Azóta eltelt pár év és a jogalkotók pedig különböző kedvezményeket, jogosultságokat rendeltek a zöld rendszámhoz. Bátran kijelenthetjük, hogy sikeres a zöld rendszám!

A lenti táblázatban látni, hogy november 30-ig 9.113 darab zöld rendszámot adtak ki, azaz 631 darab környezetkímélő autó kapott ilyen megkülönböztető jelzést novemberben.

Az éves rekord számot mégis a tisztán elektromos autók érték el, ugyanis 34%-al többet helyeztek forgalomba mint egy hónappal korábban. Összesen 338 darabot! Ez a rendkívül magas szám köszönhető az állami támogatásnak, és a sok kiküldött Támogatói Okiratnak! 2018. október 29. 08:01 perctől pedig újra lehet pályázni az  e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. által lebonyolított, az „Elektromos gépkocsi beszerzésének támogatása” (GZR-D-Ö-2018) című pályázatra, ami az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére egyszerűsített feltételrendszerrel és pályázati tartalommal érhető el.

[ads_pro_ad_space id=”10″ max_width=”” delay=”” padding_top=”” attachment=”” crop=”” if_empty=”” custom_image=”” powered=”” show_ids=””][/ads_pro_ad_space]

A támogatást magánszemélyek és jogi személyek részére tisztán elektromos személygépkocsik, legfeljebb 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű tisztán elektromos tehergépkocsik és/vagy L7e-CU kategóriájú áruszállításra tervezett nehéz emelt teljesítményű kvadok vásárlásához lehet felhasználni.

Jogosultak köre: természetes személyek, gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, civil szervezetek, helyi önkormányzatok, köztestületek, költségvetési szervek, egyházi jogi személyek, ügyvédi irodák, egyéni ügyvédek, egyéni szabadalmi ügyvivők, szabadalmi ügyvivői irodák, egyéni közjegyzők, közjegyzői irodák és végrehajtói irodák nyújthatják be a támogatási kérelmüket.

A támogatás mértéke a beszerzés időpontjában érvényes bruttó eladási ár 21 százaléka, de legfeljebb 1,5 millió forint lehet. A támogatás csak a 20 millió Ft bruttó vételárat meg nem haladó gépjárművekre igényelhető. A támogatás mind új autó, mind tesztautó vásárlás esetén alkalmazható (max. 6000 km és/vagy 180 nap).

[ads_pro_ad_space id=”6″ max_width=”” delay=”” padding_top=”” attachment=”” crop=”” if_empty=”” custom_image=”” powered=”” show_ids=””][/ads_pro_ad_space]
[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!