CCS-t kap a Renault Zoe!

0

Meghökkentő fotó került fel az internetre, amit ráadásul nem is akárki töltött fel.

A CCS szabvánnyal eddig legfőképp a német autóipar elektromos autóin találkozhattunk, ám a héten több, nem várt márkán jelent meg a csatlakozófelület. Az egyik ilyen nem várt szereplő a héten a Tesla Model 3 volt, amin többszöri találgatás után hivatalosan is megjelenik majd a jellegzetes csatlakozófelület. Sőt, Hollandiában már tesztelik is az ilyen Model 3-akat.

A hét másik meglepetése a Renault Zoe, ami szintén megkaphatja az európainak mondott szabványt. A nyitóképünknek használt fotót Roland van der Put, a Fastned cég egyik legfontosabb vezetője (Head of Network Technology) osztotta meg Twitterén. A CCS-el szerelt Zoe is a hollandiai Arnhemben rendezett teszt szimpózium vendége volt, olyan autókkal együtt, mint a Porsche Taycan, Tesla Model 3, Mercedes EQC, Audi e-tron, BMW i3.

A következő generációs Zoe megtarthatja majd eddig jó tulajdonságait is, mint a 22 kW-os AC gyorstöltést segítő fedélzeti töltő, de ezentúl CCS villámtöltés lehetőség is segíti majd a jövőbeni tulajdonosokat.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!