A Porsche, Mercedes-Benz és a Volkswagen is leállította egyes hibrid modelljei európai értékesítését

0

Több autógyártó is levette a palettájáról a plug-in hibrid autókat, ezt a tendenciát lehet látni a folyamatosan frissülő plug-in hibrid autó árak menüpontunk alatt is. A felsorolásban az újonnan, ma Magyarországon kapható phev modellek szerepelnek.

Az Európai Unió országaiban a hónap elejétől kezdődően lépett életbe a károsanyag-kibocsátását is szabályozó új WLTP szabvány. Mely kimondja, hogy a hibrid modellek kilométerenkénti károsanyag-kibocsátásának 50 gramm alatt kell lennie. Amennyiben egy adott típus ezt nem tudja tartani, úgy az egyes országok által kínált adókedvezmények sem vehetőek rá igénybe, ezáltal pedig elvesztik a legfőbb vonzerejét. Az értékesítési számok csökkenésnek indultak, ezért több gyártó is úgy gondolta, hogy a helyzet megoldásáig leállítják az érintett modellek gyártását. A Volkswagen is leállította Európa második legnépszerűbb hibrid modelljének, a Passat GTE-nek a gyártását. Hasonló sorsra jutott a Golf GTE is, mely határértéken felüli károsanyag-kibocsátást produkált, írja a Automotive News.

A gyártó szóvivője szerint azért csak most derültek ki ezek a dolgok, mert a hibrid modellek tesztelésére még csak most került sor. Elsősorban a hagyományos, nagyobb példányszámban fogyó benzin- és dízelüzemű autókat tesztelték először. A Porsche szintén kénytelen volt meghozni a PHEV Panamera gyártásának a leállítását. Szóvivőjük annyit árult el, hogy a gyártás újabb indításáig nem vesznek fel megrendeléseket. Továbbá nem tudja, hogy milyen hosszú leállásra kell számítani!

Az Automotive News úgy tudja, hogy a BMW és a Mercedes is hasonló cipőben jár, ezért gőzerővel dolgoznak a hatékonyabb és környezetkímélőbb PHEV modellek elkészítésén és bemutatásán. Amennyiben minden a tervek szerint halad, az elkövetkező hónapokban több típus károsanyag-kibocsátása is 50 gramm/km alá kerülhet.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!