Érkezik a MAN eTGE elektromos áruszállító

0

Az eTGE sokban hasonlít majd a Volkswagen e-Crafter kialakításához és tudásához, ami nem is csoda, hiszen a MAN Truck & Bus is a VW konszern tagja.

Az európai gyártók közül is egyre többen ismerik fel az elektromos áruszállítók és kisteherautók eddig fel nem fedezett piacát. Ezeknek a járműveknek a városi kiszállítás a terepük, hiszen nagyjából napi 100-150 km-nél többet nem biztos, hogy megtesznek és éjszaka kényelmesen feltölthetőek.

Eddig a Mercedes-Benz gondolta úgy, hogy belép erre a piacra és már hallhatóak is a hírek az eVito és eSprinter modellekről is!

Ezen járművek érkezése is serkenthette a MAN eTGE bejelentését, amit első körben Németországban, Ausztriában, Belgiumban, franciaországban, Norvégiában és Hollandiában fognak árustíani.

A MAN eTGE főbb tulajdonságai:

  • 160 km hatótáv
  • 36 kWh akkumulátor
  • 80%-os töltöttség elérése 45 perc alatt (CCS töltőfejjel) vagy 5.5 óra Type2 esetén
  • 100 kW-os elektromos motor
  • 90 km/h végsebesség

A hivatalos sajtóanyag:

MAN eTGE – Zéró emisszió ügyfeleinknek

A MAN eTGE júliustól kerül tömeggyártásba, amit elsősorban városi felhasználásra szánunk.

A MAN most egy teljesen elektromos furgont kínál, ami egy újabb lépés a zéró kibocsátású nagyvárosi területek felé. A MAN eTGE a villamos motorral kielégíti a városi és a teherforgalmi igényeket a mostani és a jövőbeli elosztási területeken. A legfeljebb 160 km hatótávolság biztosítása és 950-1,700 kilogramm terhelhetőség mellett az elektromos MAN TGE a típusjóváhagyás (3,5 vagy 4,25 tonna) függvényében ideálisan alkalmas ezekre a feladatokra.

A töltési idők változhatnak. Egy 40 kW-os töltőállomás 45 perc alatt 80 százalékig tölti fel az akkumulátort. A MAN eTGE teljes kapacitása fali töltődobozról pedig 5,5 óra nyerhető vissza. Nagyjából Kilenc óra szükséges a teljes töltéshez 230 V AC-val. A megfelelő akkumulátor-karbantartás mellett a 36 kWh-os újratölthető akkumulátor csak tíz év elteltével és kb. 2000 töltési ciklusán belül veszíti el a kapacitásának 15 százalékát. Az akkumulátorcsomag hat vagy tizenkét cellás egyedi moduljait külön lehet cserélni meghibásodás esetén. A modulok a magas terhelhetőségű padló alatt helyezkednek el, a jármű pedig hátsó kerék meghajtású lesz, akárcsak a dízelmotoros változatok.

A teherbírás megtartása mellett nem maradtak érintetlenek az elektrotechnikai segédrendszerek. Az eTGE a ma már szabványosnak mondható berendezések széles választékával rendelkezik, beleértve a navigációs rendszert, a fűtött szélvédőt és egyéb olyan szolgáltatásokat, amelyek megkönnyítik és biztonságosabbá teszik a vezetést. Természetesen, mint minden TGE esetében, a vészfékasszisztens (EBA) továbbra is alapfelszerelésként van jelen.

A bevezetés kezdeti szakaszában az MAN eTGE standard tengelytávval és magasított tetővel rendelhető. A termékcsalád elsősorban a flottás ügyfelek felé irányul, amelyek már kész szolgáltatási koncepcióval rendelkeznek, az igényekhez igazodva. Az első ügyfelek már aláírhatták az adás-vételi szerződéseket, 69.55 euró értékben.

Forrás: insideevs.com

Érdekelnek a hírek, érdekességek a Volkswagen és az Audi világából? Esetleg ilyen autót szeretnél venni, de még sok a kérdésed? Vagy már megvetted?
Segítenél másoknak? Tanácsokat adnál? Kérdeznél?
Jó helyen jársz, Magyarország Volkswagen, Audi Elektromos és Plug-in hibrid Autós Club Facebook csoportjában mindenre megkapod a választ! Ide kattintva csatlakozz most!

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-facebook-square” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-comments” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]

Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!