A német gyártó nemrég jelentette be, hogy csatlakozott egy fejlesztési projekthez, amit az Alta Devices vezet. Az Alta pedig a kínai vonatkozású napelem specialista, a Hanergy leányvállalata.

Hirdetés

A projekt első komoly célkitűzése, hogy sikerüljön napelem cellákat beépíteni az Audi panoráma napfénytetők üvegébe és a prototípus az év végére bemutatható fázisba érjen.

További elvárás, hogy a napfénytetőbe integrált napelemek az adott jármű teljes tetejét be tudják fedni, így látva el kiegészítő energiaforrással a jövőbeni elektromos és hibrid járműveket a márkán belül. Kezdetben csak olyan komfort rendszerek üzemelnének róla, mint az ülésfűtés, vagy a klíma, de ha sikerül a hatékonyságot megfelelő szintre emelni, akár hatótáv növelésre is alkalmaznák. Jelentések szerint az Alta Devices által gyártott vékony-film alapú, flexibilis napelemcellák hatékonysága 25% körül van jelenleg.

„Az elektromos autók hatótávja döntő szerepet tölt be ügyfeleinknél. A Hanergy-vel közösen innovatív szolártechnológiát tervezünk elektromos autóinkba, amely kiterjeszti a hatótávot, ráadásul fenntartható forrásból.”– nyilatkozta Dr. Bernd Martens, az Audi Igazgatótanácsának tagja.

„A későbbiekben a napelem már közvetlenül a meghajtásban szerepet játszó akkumulátorokat tölthetné. Ez egy mérföldkő lenne a fenntartható, kibocsátásmentes mobilitás elérésében. A zöld energiát az innovatív napelemek generálják. Hatékonyságuk több, mint 25 százalék, nagyon vékonyak és rugalmasak. Ezenkívül nagyon jól működnek alacsony fény és magas hőmérséklet esetén is. A napelemeket Kaliforniai Alta Devices gyártja.” – folytatta Martens.

Dr. Ding Jian, a Hanergy Thin Film Power Group Limited alelnöke, az Alta Devices, Inc. vezérigazgatója és az Audi / Hanergy Thin Film SolarCell Kutatási és Fejlesztési Projekt vezetője, elmondta: ” Ez a partnerség az Audival az első, amit egy high-end autógyártóval köthettünk. Ha kombináljuk az Alta folyamatos napelem technológiai áttöréseit az az Audi szakértelmével, talán a jövőben egy napelemes autót is bemutathatunk egyszer”

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-facebook-square” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-comments” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]