Elektromos Volvo kamion?

0

A Volvo elsősorban a megbízható és biztonságos márka imidzsét érdemelte ki az évek alatt, mindezek a tulajdonságok javarészt személyautók formájában öltött eddig alakot.

Bizonyára Ti is tudjátok, hogy a svéd márka kamionok gyártásával is foglalkozik. Ha pedig kamion, akkor nagy köbcentis dízelmotorok juthatnak eszünkbe, ami ellentétben van a gyártó azon állításával, hogy 2019 után nem fejleszt többé belsőégésű-motoros személyautókat. Cikkünk a témában ITT található.

Ennek fényében nem meglepő igazából, hogy a héten a Volvo bejelentette, csatlakozik azon gyártók sorához, akik elektromos kamion fejlesztésén dolgoznak. Közleményük szerint még az idén tesztelni fognak, jövőre pedig kezdődhet az értékesítés is. Claes Nilsson, a Volvo Truck elnöke így kommentálta a bejelentést:

„Az elektromobilitás teljes mértékben összhangban van a Volvo Truck hosszú távú elkötelezettségével a fenntartható városfejlesztés és a nulla kibocsátás tekintetében. Első lépésként a városi disztribúció teljes villamosítási formáját tekintjük mérvadónak. Azonban más közlekedési megoldásoknál is dolgozunk a villamosításon. Ez csak a kezdet”

Első körben a középkategóriás teherautók kapnak elektromos meghajtást Európában. A vállalat állítja, néhány kiválasztott és referenciának is beillő ügyfelük tesztelheti a járműveket az értékesítés megindítása előtt. Jonas Odermalm, a Volvo Truck középméretű-teherautó termékstratégiai vezetője is nyilatkozott:

„Az elektromobilitással kapcsolatos technológiánk és tudásunk a Volvo elektromos buszain már használatban lévő, bevált kereskedelmi megoldásokon alapul, valamint a Volvo hibrid targoncáin 2010-ben bevezetett megoldásokon. Szorosan együttműködünk az ügyfelekkel, a városokkal, a töltőberendezések szállítóival és más kulcsfontosságú érdekeltekkel, hogy megteremthessük a szükséges infrastruktúrát elektromos kamionjainknak.”

 Kis érdekesség a végére, hogy a Volvo már önvezető kamiont is tesztelt, ráadásul mindezt nálunk, az M1-es autópályán! Cikkünk az eseményről itt olvasható!

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-facebook-square” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-comments” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]

Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!