A Mercedes másképp gondol az önvezető autókra

0
Reklám

 A hétvégén számoltunk be róla, hogy a General Motorsz egy kormány és pedál nélküli önvezető autóban látja a jövőt. Azonban a Mercedes-Benz teljesen másképp gondolkodik ezen a téren.

Legalábbis Dieter Zetsche szerint a 4-es szintű önvezető rendszert csak úgy alkalmazzák majd, hogy az emberi tényezőt is meghagyják a történetben. “Határozottan kijelenthetem, hogy a 3-as szintű önvezető rendszer lesz a következő lépés számunkra. Ez egy olyan autó lesz amelynek van kormánya, ember vezeti és megvannak a képességei arra, hogy biztonságban tartsa a bent tartózkodókat.”

 Mellesleg az Autóipari Mérnökök Társasága szerint a 3-as szintű önvezető rendszernél még szükség van az emberi beavatkozásra, míg a 4-es szintű önvezető autó már képes arra, hogy a vezető reagálása nélkül is sikeresen oldjon meg bonyolult forgalmi helyzeteket. Zetsche úgy látja, hogy az autógyártók jelenleg kétfajta megközelítés közül választanak. Amíg a Mercedes autóiba szépen lassan szivárognak be az újabb és újabb vezetéstámogató technikák, addig vannak olyan gyártók akik rögtön a végtermékre fókuszálnak. Emberi beavatkozás nélkül is remekül boldoguló autókat fejlesztenek és dobnak piacra éles körülmények között. “Legvégül ez a két megközelítés egy közös pontban fog találkozni, de addig a két módszer kombinációja a legjobb megoldás”, mondta.  “Vegyük például az adaptív tempomatot. Van, amikor használod, van, amikor nem, de a felelősség végig ott van a válladon, mert a rendszer nyilvánvalóan nem minden esetben használható.”

A vezető szerint “Az önvezető technológia éllovasa egyértelműen a Google, de még nem láttam volna, hogy ügyfél-felhasználásra is elérhetővé teszik a fejlesztéseiket, aminek bizonyára az az oka, hogy mindez üzletileg egyelőre nem egy életképes projekt.”

Reklám
[ult_createlink title=”Kövess minket a Facebookon! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”][ult_createlink title=”Csatlakozz az “Elektromos autó tippek és kérdések“ Facebook csoportunkhoz! ” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:18px;”][ult_createlink title=”Légy Vendégblogger! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:18px;”]