Wankel motor, mint hatótáv-növelő?

0

A Mazda első ilyen motorja lassan egy fél évszázada mutatkozott be és a japán autógyártó jelenleg is fejleszti a modern utódot.

A jó hír az, nagyjából 2 év és találkozhatunk is vele, de sajnos nem úgy, mint ha például egy plug-in hibrid motorja lenne. Helyette nagyon valószínű, hogy a jó öreg Wankel motor a továbbiakban hatótáv-növelő szerepet fog betölteni a Mazda tömeggyártásra tervezett modelljeiben. Elméletileg a Wankel motor nagyon is alkalmas lenne erre a szerepre, hiszen kisméretű, a rázkódása elenyésző és a leadott teljesítmény is igen combos. Mitsuo Hitomi, a Mazda meghajtásrendszereiért globálisan felelős vezetője is azt nyilatkozta nem rég, a Wankel motornak ezt a szerepet szánják a jövőben.

A tervek szerint 2 modell várható a témában a Mazdától 2019-ben. Az egyik teljesen elektromos lesz, a másik pedig egy hatótáv-növelővel ellátott modell. A várakozások és a felhasználói szokások felmérése után az előbbi modell inkább az európai, míg a nagyobb távolságok miatt a hatótávnövelővel ellátott modell inkább az Államokban lesz sikeres. Mindkét modellnek azonos, de egyben új fejlesztésű padlólemezzel készül a gyártó.

[ult_createlink title=”Csatlakozz az e-autósok közösségéhez! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”][ult_createlink title=”Like-olj minket a Facebookon! is! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:18px;”]

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!